Ова е страница за пример. Се разликува од објавата на блог бидејќи ќе остане на едно место и ќе се појави во навигацијата на вашата страница (во повеќето теми). Повеќето луѓе започнуваат со страницата За која ги запознава со потенцијалните посетители на страницата. Може да каже нешто вака:

Здраво! Јас сум гласник за велосипеди дење, иден актер ноќе, и ова е мојата веб-страница. Јас живеам во Лос Анџелес, имам одлично куче по име Џек и сакам пиња колада. (И ме фати дождот.)

…или нешто слично на ова:

Компанијата XYZ Doohickey е основана во 1971 година и оттогаш обезбедува квалитетни духики за јавноста. Лоциран во Готам Сити, XYZ вработува над 2.000 луѓе и прави секакви прекрасни работи за заедницата на Готам.

Како нов корисник на WordPress, треба да отидете на вашата контролна табла да ја избришете оваа страница и да креирате нови страници за вашата содржина. Забавувај се!